خرید کتاب سکه طلا
تاریخ دریافت خبر:
اول دسامبر، روز جهانی ایدز است. هر سال در این روز روش های پیشگیری از بروز این بیماری و فرهنگ سازی در خصوص رفتار بهتر افراد اجتماع با بیماران مبتلا به ایدز، مورد توجه دوباره قرار می گیرد. به گزارش خبرگزاری ایمنا، تشخیص اچ آی وی می تواند زندگی یک فرد را به حالت وارونه در بیاورد. با این حال به بیماران یادآوری می کند که قدر لحظه لحظه زندگی خود را بدانند و با انتخاب شیوه های سالمتر، از آن لذت بیشتری ببرند.
سبک زندگی سالم در مبتلایان به اچ آی وی/ ایدز از انتخاب رژیم غذایی سالم شروع می شود. این انتخاب مزایای زیادی دارد از قبیل این که به بیمار کمک می کند با وجود این عفونت، سالم تر زندگی کند، سرعت بیماری کم می شود، از مشکلات بهداشتی مرتبط با سوء تغذیه جلوگیری می کند، و به بیمار کمک می کند که وزن سالم داشته باشد.
ویژگی های رژیم غذایی سالم برای اچ آی وی مثبت ها:
یک رژیم سالم برای کسی که با اچ آی وی مثبت زندگی می کند، غنی از غلات کامل، محصولات لبنی کم چرب، پروتئین های بدون چربی، تعداد زیادی از میوه ها و سبزیجات تازه است. مولتی ویتامین ها بخصوص ویتامین ب 12 و روی را باید در این رژیم گنجاند. به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی سالم شامل قطع غذاهای سرخ شده و نوشیدنی های شیرین نیز هست.
بهتر است افراد مبتلا به این نوع ویروس، روزانه 5 تا 9 واحد میوه و سبزی دریافت نمایند. این گروه از مواد غذایی به دلیل داشتن آنتی اکسیدانها با مولکولهای رادیکال آزاد مبارزه می نماید و در پیشگیری از ابتلا به سرطان در این افراد موثر است.
استفاده از منابع پروتئینی کم چرب: بدن این بیماران برای حفظ و نگهداری توده عضلانی خود و افزایش عملکرد سیستم ایمنی به دریافت پروتئین نیاز دارد. به خصوص در مبتلایانی که کمبود وزن دارند یا در مراحل آخر این بیماری هستند به دریافت بیشتر پروتئین نیاز دارند. گوشتهای کم چرب، تخم مرغ، حبوبات و مغزها بهترین و سالم ترین منابع پروتئین هستند.
مصرف غلات سبوس دار: به افراد مبتلا به این بیماری توصیه می شود در برنامه غذایی خود از غلات سبوس دار استفاده نمایند. کربوهیدرات کامل و سبوس دار علاوه بر تامین انرژی، منبع ویتامین های گروه ب و فیبر نیز محسوب می شود.
محدودیت دریافت نمک: ریسک بیماری قلبی و عروقی در مبتلایان به این ویروس زیاد است بنابراین به این افراد توصیه می شود که از مصرف غذاهای شور خودداری کنند و سدیم رژیم غذایی خود را به 2300 میلی گرم در روز محدود نمایند.
مصرف متعادل چربی های خوب: به این بیماران توصیه می شود از چربی های خوب مانند روغن های گیاهی مانند روغن کانولا، روغن ذرت، روغن سویا، روغن کنجد، روغن زیتون و روغن آواکادو و مغزها به صورت متعادل در برنامه غذایی خود استفاده کنند. این مواد غذایی کالری بالایی دارند پس اگر مبتلایان به این ویروس کمبود وزن ندارند، در مصرف این چربی های خوب زیاده روی نکنند.
دریافت کالری کافی در روز: در این بیماران توجه به کالری دریافتی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اضافه وزن و چاقی در این بیماران بر کارکرد سیستم ایمنی بدن آنها اثر گذاشته و کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. تحت نظر یک کارشناس تغذیه انرژی مورد نیاز این افراد باید مشخص شود تا آنها بیشتر و یا کمتر از نیاز روزانه شان کالری دریافت نکنند.
مصرف مایعات کافی در روز: مصرف مایعات در این بیماران اهمیت دارد. مایعات به انتقال مواد مغذی در بدن آنها و دفع داروها از بدنشان کمک زیادی کرده است و به این بیماران توصیه می شود روزانه 8- 10 لیوان مایعات مصرف نمایند.
توجه به بهداشت مواد غذایی: بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی بسیار مستعد برای ابتلا به سایر عفونت ها هستند بنابراین بهتر است به مسائل بهداشتی توجه کرده و بهداشت مواد غذایی را جدی بگیرند. به این بیماران توصیه می شود که از مصرف گوشت های خام و نیم پز و تخم مرغ خام پرهیز کرده و گوشتها، مرغ، ماهی و تخم مرغ را خوب پخته سپس مصرف نمایند. از لبنیاتی که پاستوریزه نشده استفاده نکنند.
ترک سیگار: نزدیک به سه نفر از هر 4 نفر مبتلا به ایدز با دود سیگار زندگی می کنند. مطالعات نشان داده اند که میزان سرفه و سرگیجه ناشی از دود سیگار در این افراد بیشتر است.
ورزش متوسط: 3 تا 6 بار ورزش هفتگی و فعال بودن از نظر جسمی، منجر به بهبود خلق و خوی بیماران می شود و کیفیت زندگی آنها را افزایش می دهد. فواید ورزش شامل مبارزه با علائم اچ آی وی، مبارزه با از دست دادن اشتها، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی و پوکی استخوان است.
11130/130/5 کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanews

لینک کوتاه: betanews.ir/news/394668

خبر فوق مربوط به رسانهایمنا می باشد و جستجوگر هوشمند بتانیوز صرفا آن را بازنشر کرده است. مشاهده در سایت منبع : لینک مستقیم