ایران آنتیک

تاریخ دریافت خبر:
تراز: مدیرکل دامپزشکی استان تهران گفت: به هیئت‌های مذهبی تأکید می‌شود که از ذبح دام زنده بدون رعایت معاینات و نظارت‌های بهداشتی در مقابل دسته‌های مذهبی خودداری کنند. تراز: مدیرکل دامپزشکی استان تهران گفت: به هیئت‌های مذهبی تأکید می‌شود که از ذبح دام زنده بدون رعایت معاینات و نظارت‌های بهداشتی در مقابل دسته‌های مذهبی خودداری کنند.

به گزارش تراز ، علی اصغر برائی نژاد اظهار کرد: مردم وضعیت هشدار مربوط به بیماری تب کریمه و کنگو را جدی بگیرند و دام مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت های بهداشتی تهیه کنند.

وی افزود: درصورتی که مردم دام مورد نیاز خود را از دوره گردها خریداری نکنند، دیگر آنها نیز بازار نخواهند داشت هرچند که در کنار این امر دستگاه های مسئول برخورد لازم را انجام خواهند داد.

مدیرکل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه مردم نکات بهداشتی را برای حفظ سلامت خود جدی بگیرند ادامه داد: در ایام ماه محرم با توجه به افزایش تقاضا برای ذبح دام، نظارت ها تشدید و توصیه های ما تأکید می شود.

وی با اشاره به رسم ذبح دام زنده در مقابل هیئت های مذهبی تصریح کرد: ذبح دام در ملأ عام با توجه به بیماری های موجود و قابل انتقال به انسان خطر آفرین است.

برائی نژاد گفت: به هیئت های مذهبی این تأکید می شود که از ذبح دام زنده بدون رعایت معاینات و نظارت های بهداشتی در مقابل دسته های مذهبی خودداری کنند.

برائی نژاد با بیان اینکه برای حفظ سلامتی مردم و امنیت غذایی آنها برخورد قانونی با ناقضان ذبح غیربهداشتی صورت می گیرد گفت: عرضه و فروش دام، خارج از چهارچوب بهداشتی تعیین شده غیرمجاز است و به مردم توصیه می شود گوشت خود را از واحدهای مجاز و کشتارگاه ها تهیه کنند. با توجه به مخاطرات بهداشتی موجود آیا این الزام وجود دارد دام در خیابان و جلوی صف عزاداری ذبح شود؟

وی با تأکید بر اینکه حفظ سلامت مردم در اولویت قرار دارد عنوان کرد که کشتار دام خارج از ضوابط بهداشتی دامپزشکی، ممنوع است.

تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو چیست؟

به گزارش تسنیم، سازمان دامپزکشی در تعریف این بیماری مشترک با انسان آورده است: تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو یکی از بیماری­های ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که در کشور ما نیز دیده می­شود. آلودگی با این ویروس در دام­ها بیماری بالینی ایجاد نمی­کند با اینهمه ممکن است در انسان باعث مرگ شود.

این بیماری به صورت معمول از طریق گزش کنه ­هایی که از دام آلوده خونخواری کرده­اند و یا از طریق تماس مجروح با بافت­های دام­های آلوده در زمان کشتار دام، به انسان منتقل می­ شود.

بنابراین کشتار دام­ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد. انتقال بیماری از فرد بیمار به فرد دیگر نیز از راه­های مهم انتقال بیماری است.