تاریخ دریافت خبر: نظر بینندگان
شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی

برترین ها: تنوع شیرینی و خوراکی های سنتی در استان قزوین، نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمین است. انسان هایی خوش ذوق و هنرمند که با انواع خوردنی های بی همتایشان، در سراسر ایران و جهان، شهرتی به هم زده اند. از جمله ی این شیرینی های خوشمزه و وسوسه انگیز می توان به به شیرینی بهشتی، اشاره کرد.

شیرینی بهشتی (شیرینی کرکی یا شیرینی نایینی)

مواد لازم:

پودر شکر ۲۰۰ گرم

روغن قنادی ۲۰۰ گرم

آرد سفید ۴۰۰ گرم

روغن مایع ۵۰ گرم

وانیل مقداری

پودر هل مقداری

پودر کاکائو مقداری

شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی

طرز تهیه:

1. پودر شکر و روغن را باهمزن می زنیم تاکاملا سفید شود وانیل پودر هل را اضافه می کنیم مرحله بعد آرد اضافه می کنیم.

2. خوب که مخلوط شد روغن مایع را می ریزیم خمیر باید تااندازه ای نرم شود که بتوانیم آن راباقیف بزنیم اگر سفت بود کمی روغن مایه نیز اضافه می کنیم.

3. رنگ شیرینی بهشتی هم بستگی به سلیقه خودمان دارد که از پودر کاکائو و زعفران می توانیم استفاده کنیم .

4. خمیر که آماده شد داخل قیف ریخته وبا کمی فاصله از هم داخل دیس زده وروی آن را با کنجد خلال پسته یا سیاهدانه تزئین مکنیم وداخل فر بادرجه ۲۰۰قرار می دهیم زمان پخت حدود ۱۵ دقیقه می باشد.

شیرینی سه آرده (پادرازی)

مواد لازم:

روغن صاف ۲۵۰ گرم

وانیل یک چهارم ق م

آرد گندم ۱۲۵ گرم

آرد برنج ۱۲۵ گرم

آرد نخودچی ۱۵۰ گرم

پودر قند ۱۵۰ گرم

هل یک دوم قاشق چایخوری

تخم مرغ ۲ عدد

مواد رویی:

پودرقند یک دوم قاشق چایخوری

روغن مایع یک قاشق چایخوری

زرده ۱ عدد

زعفران دم کرده یک دوم قاشق چایخوری

شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی

طرز تهیه:

1. آردها را با هم مخلوط کرده و روغن را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم.

2. پودر هل را اضافه می کنیم و در ظرفی پودر قند را الک کرده و تخم مرغ و وانیل را اضافه می کنیم و با همزن می زنیم تا یکدست شوند.

3. مواد را به آردها افزوده و روی خمیر را با کیسه نایلونی پوشانده و ۱ ساعت در یخچال استراحت می دهیم.

4. کمی از خمیر را بین دو کیسه یا کاغذ روغنی با وردنه به ضخامت ۲-۳ میلی متر باز کرده و با قالب پادرازی قالب می زنیم و داخل سینی می چینیم و روی شیرینی ها را زرده زده و روی زرده ها ترکیب مواد رویی را می مالیم و در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه می پزیم.

شیرینی حاج کریمی

مواد خمیر:

روغن جامد ۴۰۰ گرم

پودر قند ۳۵۰ گرم

پودر هل یک قاشق چایخوری

تخم مرغ ۵ عدد

ماست ۶۰ میلی گرم

آرد گندم ۵۰۰ گرم

آرد برنج ۵۰۰ گرم

بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری

مواد میانی:

پودر گردو ۳۵۰ گرم

پودر قند ۵۰ گرم

پودر هل یک قاشق چایخوری

دارچین یک قاشق چایخوری

گلاب ۲ قاشق سوپخوری (۳۰ میلی لیتر)

روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری (۳۰ میلی لیتر)

مواد تزیینی:

کنجد

خلال پسته

شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی

طرز تهیه:

1. روغن جامد، پودر قند و هل را با همزن می زنیم تا خوب مخلوط شود.

2. ابتدا تخم مرغ ها را در ظرف دیگری شکسته کمی مخلوط می کنیم تا سفیده و زرده مخلوط شود.

3. بعد تخم مرغ و ماست را به مواد اضافه می کنیم و با مخلوط کن بهم می زنیم تا مخلوط یکدستی به دست آید.

4. در آخر آردها و بیکینگ پودر را که با یکدیگر الک شده اند را بار دیگر از الک گذرانده به مخلوط اضافه می کنیم تا به شکل خمیر در بیاید. این خمیر ورز دادن نیاز ندارد.

5. خمیر را چند ساعت استراحت می دهیم.

6. مواد میانی خمیر را با یکدیگر مخلوط می کنیم و به شکل گلوله ای به اندازه فندق درآورده آماده می گذاریم.

7. خمیر را پهن کرده و مواد میانی را با فاصله مناسب بر روی لایه اول قرار می دهیم. یک لایه دیگر از خمیر بر روی این دو قرار داده و قالب می زنیم.

8. دو لایه را کمی بهم فشار می دهیم تا به هم بچسبد.

9. داخل سینی را کمی چرب کرده و شیرینی را در سینی بچینید سپس روی هر کدام را با کنجد یا پسته تزئین کنید.

10. سینی را درون فری که از نیم ساعت قبل با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت ۲۰ – ۲۵ دقیقه قرار دهید (وقتی زیر شیرینی ها کمی طلایی شد یعنی پخته است)؛ اجازه دهید شیرینی ها خنک شوند سپس درون ظرف مناسب قرار دهید و سرو کنید.

شیرینی روح افزا

مواد لازم:

شکر ۱ کیلو

آرد سفید مخصوص قنادی نیم کیلو

روغن جامد ۳۰۰ گرم

آب نیم کیلو

گلاب و هل به اندازه کافی

سرکه یک قاشق چایخوری

شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی

طرز تهیه:

1. ابتدا شکر و آب را مخلوط کرده و روی گاز گذاشته بعد از جوش آمدن، سرکه به آن اضافه شود. بصورت شربت نیم عسلی درآمده آن را از روی گاز برداشته و با یک کفگیر چوبی بهم بزنید تا به صورت فرنی درآید.

2. بعد روغن و آرد به روی گاز گذاشته تا مثل حلوا قرمز شده آن را به شکر اضافه کرده بهم بزنید نیم لیوان گلاب و مقدار پودر هل به آن اضافه شود.

3. آن را روی سینی شیرینی پهن کنید و مقدار پودر پسته روی آن می ریزید و بعد از ۲ ساعت که کاملاً سرد شد آنرا برش داده به صورت قالبهای لوزی ریز درمی آورید.

شیرینی نازک

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۵۰۰ گرم

نمک: یک پنجم قاشق چای خوری

بیکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری سر پر

کره یا مارگارین: ۲۵۰ گرم

تخم مرغ کامل: ۲ عدد

وانیل خالص: نوک قاشق چای خوری

خامهٔ صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری

ماست (معمولی): ۱۵۰ گرم

مواد لازم برای مایهٔ درونی نازک:

کره یا مارگارین: ۲۰۰ گرم

شکر: دو و یک چارک پیمانه (۴۰۰ گرم)

آرد: ۳ پیمانه (حدود ۴۰۰ گرم)

هل سائیده شده: ۱ قاشق چای خوری

جوز هندی رنده شده: یک عدد کوچک

این شیرینی ها به علت داشتن کره یا مارگارین بسیار ترد و خوش خوراک بوده، قابلیت نگهداری نسبتاً طولانی دارند.

شیرینی های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی

طرز تهیهٔ خمیر:

1. آرد، نمک و بیکینگ پودر را ۳ بار با هم الک کنید.

2. کره یا مارگارین ذوب شده در دمای آشپزخانه را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود.

3. ۳ قاشق غذاخوری از مخلوط آرد را روی کره یا مارگارین ریخته، هم بزنید.

4. تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده هر بار مخلوط را هم بزنید، با اضافه کردن هر تخم مرغ ۳ قاشق غذاخوری آرد به مایه اضافه نمایید.

5. با تخم مرغ دوم وانیل را هم اضافه نمایید (اضافه کردن آرد به صورت مرحله به مرحله برای سفت نگه داشتن خمیر است).

6. خامه را اضافه نموده، هم بزنید و مجدداً کمی از مخلوط آرد را به کار ببرید.

7. ماست را اضافه نموده، آن را به خورد خمیر بدهید.

8. در این مرحله همزن را خاموش کرده، باقیماندهٔ مخلوط آرد با دست به خورد خمیر بدهید.

9. در انتها خمیر به دست آمده خمیر نرم و لطیفی است که به دست تمیز نمی چسبد (منظور از دست تمیز دستی است که هنوز با خمیر تماس نداشته است). روی خمیر را بپوشانید تا مایه درونی را آماده سازید. (استفاده از هل و جوز هندی اجباری نبوده و سلیقه ایست ولی کاربرد آن ها توصیه می شود).

طرز تهیهٔ مایه درونی:

1. همهٔ مواد را داخل دستگاه غذاساز ریخته، مخلوط نمایید یا اینکه به کمک نوک انگشتان مالش دهید تا به صورت خرده نان درآید.

طرز پیچیدن نازک:

1. در ابتدا فر را روی حرارت ۱۸۰درجهٔ سانتی گراد روشن نمایید.

2. یک عدد سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده، کاغذ را با روغن مایع چرب کنید.

3. خمیر آماده شده را وزن کرده، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.

4. باقیمانده را مجدداً به دو قسمت مساوی تقسیم کنید (برای تهیهٔ دو رولت برای نازک).

5. هر قسمت از خمیر را روی سطح کاری که آرد پاشی شده است به صورت چهارگوش به قطر ۲ میلی متر پهن کنید (آردهای اضافه را با قلم موی بزرگ بتکانید تا شیرینی بعد از پخت زیاد خشک نشود).

6. با مایهٔ درونی روی خمیر را بپوشانید.

7. با کف دست مواد را روی خمیر فشار دهید تا به آن بچسبد.

8. از یک طرف خمیر را به صورت رولت بپیچانید. دو طرف رولت را ببندید و کمی آن را تخت کنید و با کشیدن رولت آن را نازک تر کرده به آن طول بدهید.

9. رولت را با کارد دالبردار به صورت دلخواه برش دهید و برش ها را درون سینی فر با فاصله بچینید. کار را با قسمت دوم خمیر تکرار کنید.

ادامه دارد...


   #تخم مرغ #قطر