تاریخ دریافت خبر: نظر بینندگان

خواص روغن دانه کتان

خواص دانه کتان را به صورت مفصل در مقاله ای مجزا بررسی کرده ایم و ارزش بالای این دانه خوراکی بر کسی پوشیده نیست؛ دانه کتان نیز مانند بیشتر دانه های خوراکی دارای روغن با خاصیت شگفت انگیز است در این مقاله قصد داریم برخی از خواص روغن دانه کتان را بررسی کنیم.

مزایای روغن دانه کتان برای سلامتی شامل قابلیت آن برای بهبود سلامت قلب، کاهش التهاب و نقرس و جلوگیری از سرطان و پیری زودرس است. همچنین به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و هضم را تنظیم می نماید. روغن دانه کتان می تواند تنظیم کننده هورمون ها در زنان بعد از یائسگی باشد، فشار خون را کاهش دهد، از بیماری های مختلف دستگاه گوارش جلوگیری کند و سلامت چشم را بهبود ببخشد.

روغن دانه کتان چیست؟

روغن دانه کتان، یک روغن گیاهی متداول است که از کتان به دست می اید و مدت هاست که توسط انسان ها شناخته شده و به کار می رود. کتان، که به لحاظ علمی با نام Linum usitatissimum شناخته می شود، دارای کاربرد فراوانی است.اگر چه، این روغن احتمالا از منطقه مدیترانه به دست آمده است اما کانادا، روسیه، فرانسه و آرژانتین بزرگترین تولید کنندگان آن در جهان هستند. این گیاه همه کاره است زیرا در قسمت های متنوعی رشد می کند و دارای کاربردهای فراوانی است. برای هزاران سال، روغن دانه کتان نه تنها به عنوان یک عنصر کلیدی در پارچه کتانی بلکه به عنوان یک منبع غذایی بسیار مفید و با کاربرد راحت استفاده شده است.

روغن دانه کتان، غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، یکی از رایج ترین گزینه ها برای روغن های گیاهی سنتی است. این امر تا حدودی به این دلیل است که لیست قابل توجهی از مزایای سلامتی به آن اختصاص یافته است. این روغن را می توان همانند سایر روغن های گیاهی مورد استفاده قرار داد.

۷ خاصیت روغن بذر کتان برای سلامتی:

در حالی که پارچه کتانی یکی از جاهایی است که بیشتر در معرض این ماده قرار دارید اما بازار غذا و رژیم غذایی در سراسر جهان علاقه زیادی به این ماده پیدا کرده اند. اجازه دهید نگاهی به بعضی از مزایای روغن دانه کتان برای سلامت بدن بیندازیم.

سطح کلسترول را کنترل می کند:

در میان روغن های گیاهی موجود در بازار، روغن دانه کتان دارای بالاترین میزان امگا ۳ است که برای بدن بسیار مهم است. در حالی که هر دو شکل کلسترول برای بدن ضروری هستند اما امگا ۳ به عنوان کلسترول”خوب” یا HDL نامیده می شود. اسید چرب امگا ۳ کمک می کند تا از شکل نامناسب کلسترول، به نام LDL، خلاص شوید. این موضوع بدین معنی است که نباید نگران تجمع پلاک ها در دیواره های شریان ها و رگ های خونی باشید. این موضوع باعث بهبود سلامت قلب و کاهش خطر توسعه سکته و سایر بیماری های قلبی می شود.

از سرطان پیشگیری می کند:

یکی از عناصر مهم دیگر روغن دانه کتان، محتوای آنتی اکسیدانی بالا در آن است. روغن دانه کتان غنی از استرول های گیاهی است که به عنوان فیتواسترول شناخته می شود. آنها به عنوان آنتی اکسیدان های بسیار قدرتمند عمل می کنند. این موضوع بدین معنی است که می توانند از آسیب های رادیکال های آزاد به سلول های سالم در بخش های مختلف بدن جلوگیری کنند و جلوی تبدیل شدن سلول های سالم به سلول های سرطانی را بگیرند. علاوه بر این، لیگنین ها در روغن دانه کتان تاثیر مستقیمی بر تعادل هورمون در بدن شما دارد. این موضوع به این معنی است که سرطان های مرتبط با هورمون در بدن کمتر از حد معمول در سیستم غدد درون ریز بدن اتفاق می افتد.

باعث بهبود سلامت سیستم گوارش می شود:

محتوای فیبر بالا در روغن دانه کتان به این معنی است که دستگاه گوارش تنظیم می شود. فیبر، مدفوع را افزایش می دهد و از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند و از این طریق باعث جلوگیری از یبوست و اسهال می شود. علاوه بر این، لیگنین ها باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شوند. داشتن مقدار فیبر کافی در رژیم غذایی نیز برای حفظ سطح کلسترول در بدن اهمیت دارد.

مانع از خشک شدن چشم ها می شود:

بعضی از هورمون های موجود در دانه کتان بر روی کمبود مایع در چشم اثر می گذارد. کمبود مایع چشمی می تواند ناراحت کننده باشد. با استفاده منظم از روغن دانه کتان در رژیم غذایی، می توان از بروز خشکی چشم پیشگیری کرد. این ماده همچنین می تواند از فرم های جدی تر این وضعیت مانند سندرم Sjogren جلوگیری کند.

التهاب را کاهش می دهد:

ظرفیت ضد التهابی روغن دانه کتان به معنای آن است که می تواند از اشکال مختلف التهاب در بدن از جمله دردهای طبیعی و درد در مفاصل و عضلات، و همچنین شرایط جدی تر مانند آرتروز و حتی نقرس جلوگیری کند! روغن دانه کتان یک عامل ضد التهابی طبیعی است، بنابراین اگر از شرایط التهابی رنج می برید، مطمئن شوید که آن را در رژیم غذایی خود می گنجانید.

بیماری کرون را درمان می کند:

با اینکه برخی از مزایای دانه کتان برای سیستم گوارشی را در بخش های قبلی بیان کردیم اما بیماری کرون شرایطی است که افراد سرتاسر جهان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. تحقیقات انجام شده بر روی روغن دانه کتان نشان می دهد، التهاب روده بزرگ و سیستم گوارشی در اثر مصرف این روغن کاهش می یابد.

تعادل هورمونی را حفظ می کند:

زنان بعد از یائسگی بدنشان دچار تغییرات زیادی می شود. در این شرایط تعادل هورمون ها دستخوش تغییر می گردد. لیگنن موجود در روغن دانه کتان می تواند تاثیر زیادی بر روی تعادل هورمونی داشته باشد و به بهبود عملکرد بدن افراد در این سنین کمک کند.

عوارض احتمالی روغن دانه کتان:

با اینکه بیشتر متخصصان بر این باورند که دانه کتان روغن سالمی است، هنوز هم تحقیق زیادی بر روی آن در حال انجام است. تحقیقات نشان می دهد این ماده جریان خون را افزایش می دهد. این موضوع به معنای درمان سریع تر بعد از جراحی است. با این حال هنوز معلوم نیست زنان در دوران بارداری و شیردهی می توانند این روغن را مصرف کنند یا خیر. تاثیر این روغن بر روی این افراد هنوز کاملا مشخص نیست و به تحقیقات زیادی نیاز خواهد بود.

   #سرطان #مقاله #فرانسه #عوارض #بارداری #دوران بارداری