کتاب سکه های ماشینی قاجار

بیماری‌های گوارشی در کمین زلزله‌زدگان/ ۵۰ درصد سرطان‌های ایران مربوط به دستگاه گوارش است

تاریخ دریافت خبر: دیدگاه بینندگان
خبرگزاری فارس: بیماری‌های گوارشی در کمین زلزله‌زدگان/ ۵۰ درصد سرطان‌های ایران مربوط به دستگاه گوارش است

معاون تحقیقات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اختلال در سیستم آب شرب و آلوده شدن آب می‌تواند بیماری‌های عفونی گوارشی را به همراه داشته باشد، گفت: متخصصان گوارش و کبد در صورت نیاز و فراخوان به مناطق زلزله‌زده اعزام خواهند شد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، دکتر محمود ملک زاده در نشست خبری انجمن گوارش و کبد ایران که در بیمارستان شریعتی برگزار شد، با اشاره به وقوع زمین لرزه در کرمانشاه اظهار داشت: متخصصان گوارش و کبد علاوه بر جمع آوری کمک های نقدی در صورت نیاز به منطقه زلزله زده اعزام خواهند شد و آمادگی های لازم در این راستا وجود دارد.

وی به خطرات گوارشی که زلزله زدگان را تهدید می کند اشاره کرد و گفت: بسیار حائز اهمیت است که در این زمینه اختلال ایجاد شود بیماری های عفونی گوارشی و اسهال افراد را تهدید خواهد کرد.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت تأکید کرد: همچنین وقوع این حادثه تأثیر منفی بر روان بازماندگان داشته و این مسئله بر روی سیستم گوارشی نیز تأثیر منفی می گذارد. بنابراین توجه به حادثه دیدگان بسیار ضرورت دارد.

ملک زاده در ادامه به موضوع سرطان های گوارشی اشاره کرد و گفت: 50 درصد سرطان های ایران مربوط به دستگاه گوارش است و همچنین 50 درصد سرطان ها قابل علاج بوده درصورتی که به موقع تشخیص داده شوند.

وی بیان داشت: 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری است و چاقی و کم تحرکی مهم ترین علل بروز سرطان به شمار می روند.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت اضافه کرد: 70 درصد ایرانیان اضافه وزن دارند و 25 درصد چاق هستند همچنین مصرف سرانه کالری در ایران بسیار بالاست و 90 درصد ایرانیان تحرک بدنی کافی ندارند و این در حالی است که 30 درصد سرطان ها علت آن ناشی از چاقی است.

وی گفت: مصرف گوشت قرمز کباب شده سبب بروز سرطان های گوارشی می شود و مایعات داغ همچون چای دهن سوز سرطان مری را می تواند به همراه داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد ایران با اشاره به تأثیر استعمال سیگار و قلیان و مصرف الکل در بروز سرطان های گوارشی گفت: در حال حاضر مصرف الکل در کمتر از 10 درصد جامعه به صورت مستمر است ولی مصرف تریاک در برخی از نقاط کشور حدود 18 درصد به صورت مستمر در افراد بالای 40 سال است.

وی بابیان اینکه سرطان زایی تریاک از تنباکو بیشتر است، خاطرنشان کرد: 50 درصد ایرانیان مصرف کافی سبزیجات و میوه ندارند و این مسئله می تواند سرطان های گوارشی را در آنها ایجاد کند.

انتهای پیام/


نظرات (0)

هنوز نظری نیامده ، شما اولین باشید

ارسال نظر

* اطلاعات مورد نیاز
1000