خرید سکه کلکسیونی

تاریخ دریافت خبر:
زلزله‌زدگان توزیع موادغذایی

سلامت آنلاین- رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به منظور پیشگیری از انتشار بیماری‌های عفونی در بین مردم مناطق زلزله‌زده اظهار کرد: رعایت چهار اصل حیاتی، امکان ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله بیماری های گوارشی و تنفسی را در این مناطق بحران زده کاهش خواهد داد.

دکتر داوود یادگاری در گفتگو با سلامت آنلاین با بیان این‌که «سالم بودن آب مصرفی» مردم زلزله‌زده، مهم‌ترین مسئله در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر اسهال خونی و بیماری‌های روده‌ای است، افزود: اصل اول این است که در حال حاضر تا ساماندهی و اسکان مردم مناطق زلزله‌زده تا جایی که امکان دارد مردم باید برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز خود از بطری‌های آب بهداشتی که در اختیارشان قرار داده می‌شود، استفاده کنند، در شرایط ناچاری چنان‌چه قصد استفاده از آب‌های نامطمئن مانند آب چاه را دارند، باید حداقل آن را جوشانده و مورد استفاده قرار دهند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این‌که استفاده از منابع آب موجود لوله‌کشی‌ها تا آماده‌سازی و کلرزنی زمان‌بر خواهد بود، بیان کرد: چه برای مصارف خوراکی و چه برای شستشوی ظروف، میوه و سبزی لازم است مردم به منظور حفظ سلامت خود و اطرافیان از آب جوشیده شده، یا کلرزده استفاده کنند.

وی توضیح داد: در شرایط زلزله‌زدگی با توجه به نبودن امکانات کافی، چنان‌چه محدودیت در استفاده از آب سالم باشد و شرایط جوشاندن آب نیز وجود نداشته باشد، مردم می‌توانند با مراجعه به نزدیک‌ترین مراکز درمانی، درخواست کلر کرده، تا در صورت امکان ضمن آموزش کلرزنی استاندارد توسط این مراکز، آب‌هایی را که اطمینان از سلامت آن ندارند، کلر زده و استفاده کنند، تا در پیشگیری از بیماری‌های عفونی ناشی از آب‌های آلوده به سلامت خود و اطرافیان کمک کرده باشند.

یادگاری با بیان این‌که در شرایط زلزله‌زدگی، «سلامت موادغذایی» دومین عامل پیشگیرنده در ابتلا به بیماری‌های عفونی گوارشی است، گفت: غذاهای کنسروی در چنین شرایطی اولویت مصرف دارند و تا جایی که ممکن است مردم باید از نگهداشتن غذا در حالی که یخچال وجود ندارد، خودداری کنند.

وی افزود: در صورتی‌که مردم زلزله‌زده غذای کنسروی را در اختیار ندارند و یا مجبور به استفاده از غذایی هستند که در یخچال نگهداری نشده است، حتما به مدت ده دقیقه آن را حرارت داده و سپس مصرف کنند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با توجه به کمبود امکانات و نبودن سرویس بهداشتی در مناطق درگیر زلزله، تاکید کرد: اصل سوم بهداشتی این است که همه افرادی که در چنین شرایطی موقتا زندگی می‌کنند، لازم است ضمن «رعایت بهداشت فردی» و شستن دست‌ها با آب و صابون به ویژه بعد از دست‌شویی و قبل از خوردن غذا، با آموزش و یادآوری این مسئله به کودکان و تاکید بر انجام آن، ابتلا به بیماری‌های عفونی در این شرایط را به حداقل برسانند.

یادگاری با اشاره به اصل چهارم پیشگیری از بیماری های عفونی در مناطق زلزله زده گفت: با توجه به سرد و نامتعادل بودن هوای پاییز و شرایط نامساعد مردم زلزله‌زده، احتمال شیوع و ابتلا به بیماری‌های ویروسی و «عفونت‌های تنفسی»، به ویژه سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار زیاد است، بنابراین چنان‌چه فردی مبتلا به بیماری‌های یاد شده است، ضمن رعایت بهداشت و استفاده از دستمال یا ماسک، خود را از افراد خانواده و بستگانی که در حال حاضر با یکدیگر در تماس هستند دور نگهدارد تا ویروس بیماری به سایرین سرایت نکند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: در صورت امکان مردم زلزله‌زده به ویژه، کسانی که زمینه مشکلات تنفسی، بیماری قلبی و ریوی دارند، حتما اقدام به تزریق واکسن آنفلوآنزا کنند.