کتاب سکه های ماشینی قاجار

تاریخ دریافت خبر:
هر چند این نوع میوه‌ها مزه دلچسبی ندارند، ولی مشتری پسند است، پرتقال تنها میوه‌ای نیست که نارس چیده و در فرایندی شیمیایی زودتر به بازار عرضه می‌شود. خرمالو نیز از میوه‌هایی است که مصرف‌کننده به جای زمستان در ابتدای پاییز مزه آن را می‌چشد.
به گزارش بلاغ، این روز ها پرتقال، نارنگی، خرمالو و انواع میوه های خوش رنگ را در میوه فروشی ها به وفورمی بینیم که با رنگ های چشم نواز خودنمایی می کنند و تقریبا همه مردم می دانند که این میوه ها با استفاده از گاز تغییر رنگ داده اند و رنگ آن ها طبیعی و نشانه رسیده شدن نیست.به نقل از سلامت نیوز، فرایند تغییر رنگ این نوع میوه ها با گاز اتیلن رخ می دهد که با افشاندن این گاز، پرتقال و نارنگی سبز طی چند ساعت تا چند روز زرد و نارنجی می شود. به عبارت دیگر میوه های کال با گاز اتیلن به شکل میوه رسیده درمی آیند و در فرایند رنگ آوری در دمای بالا حدود ۷۵ درجه ظاهری خوشرنگ می گیرند.

گاززدن به میوه های گاززده


هر چند این نوع میوه ها مزه دلچسبی ندارند، ولی مشتری پسند است، پرتقال تنها میوه ای نیست که نارس چیده و در فرایندی شیمیایی زودتر به بازار عرضه می شود. خرمالو نیز از میوه هایی است که مصرف کننده به جای زمستان در ابتدای پاییز مزه آن را می چشد.


گوگردی که به این میوه زده می شود، بافت درون میوه را به هم می ریزد و فقط کالبد بیرونی میوه را رسیده و خوشرنگ نشان می دهد.


این سئوال برای بسیاری از مردم مطرح است که هدف از این کار چیست و آیا گاز اتیلن می تواند تاثیر منفی بر سلامت میوه ها و کاهش ارزش تغذیه ای آن ها داشته باشد؟ رسیده شدن پیش از موعد میوه ها آیا تاثیری بر سلامت مردم دارد یا خیر؟


مهندس جمال رازقی جهرمی متخصص در رشته مهندسی غذایی از دانشگاه شیراز و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز دراین زمینه گفت: رسانیدن میوه و سبزی با گاز هایی که معمولا و طی مراحل رسیدگی آن ها به صورت طبیعی انجام می شود هیچ مشکلی ندارد مانند موز که الزاما بایستی سبز برداشت شود و در سردخانه نگهداری می شود و قبل از عرضه به بازار تحت تأثیر گاز نسبت به رسیده شدن آن اقدام می کنند.


رازقی جهرمی افزود: در سالیان اخیر خبر هایی مبنی بر استفاده از رنگ ها برای خارج کردن میوه ها از کال بودن به گوش می رسد که مثلا هندوانه در این مورد قابل ذکر است.


یقینا مصرف این محصول مشکل زا است، رسیده کردن مرکبات با گاز هم مشکلی ندارد، گرچه طعم رسیدگی نخواهند داشت و فقط رنگ تغییر می کند. برداشت های عامه مردم دراین زمینه مبنی بر زیان آور بودن مصرف این میوه ها چندان اصالت ندارد.


برخی از استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفته های دکترعباس یداللهی متخصص بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس را دراین زمینه تایید می کنند.


یداللهی متخصص بیوتکنولوژی می گوید: استفاده از گاز اتیلن برای تسریع فرایند رسیدن میوه ها خطری ندارد، گاز اتیلن نوعی هورمون گیاهی کاملا بی خطر است که به صورت طبیعی در خود میوه ها هم یافت می شود. تمام افرادی که نگران استفاده از این گاز در محصولات باغی هستند باید بدانند اتیلن گازی صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند.


وی معتقد است: زمانی که گاز اتیلن با میوه ها تماس پیدا می کند باعث تبدیل برخی قند های نامحلول موجود در میوه به قند های محلول می شود. ضمن اینکه در اثر این تماس، پوست میوه ها هم کمی نرم تر خواهد شد. دلیل آن هم این است که اتیلن می تواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه، بافت میوه را نرم تر کند.


یداللهی گفت: درواقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوه ها، باعث نرم تر شدن آن ها و افزایش قند های مونوساکارید می شود. در این صورت، میوه ها قابلیت خورده و بازارپسندشدن پیدا می کنند.


این استاد دانشگاه زیاده روی در مصرف گاز اتیلن را تایید نمی کند و معتقد است اگر از این هورمون بیش از حد استفاده شود، میوه ها خیلی سریع تر از چیزی که فکرش را بکنیم، له می شوند و از بین می روند.


این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین درباره اینکه آیا تفاوتی از نظر طعم یا حتی ارزش تغذیه ای بین میوه هایی که روی درخت می رسند و آن هایی که با کمک گاز اتیلن به مرحله رسیدگی کامل می رسند، وجود دارد گفته است: کیفیت، ارزش تغذیه ای، طعم و قابلیت خوراکی محصولاتی که روی درخت می رسند یا به کمک گاز اتیلن به میوه رسیده تبدیل می شوند، هیچ تفاوتی باهم ندارند. هورمون اتیلن، کاملا طبیعی و بی خطر است و مصرف میوه هایی که با این گاز رسیده اند، هیچ ضرری نخواهد داشت و سلامت و کیفیت آن ها هم به خطر نخواهد افتاد.